Napelem telepítése? Zene füleimnek!

A zene szeretete egyszerre képes összetartani és szétszakítani az embereket. Rengetegszer hallani a különböző szubkultúrák ellentéteiről, sőt, sokszor azokon belül is vannak akár késhegyig menő, kibékíthetetlen ellentétek. Sajnos az ilyen előfordul, a buta embereket még a zene művészete sem képes civilizált lényekké tenni. Én viszont igyekszem mindig megmaradni a kulturált arany középútnál, és csak azt hallgatom, ami valóban tetszik, és nem kezdem el szidni az anyját valakinek, aki nem ért velem egyet. Ízlések ne képezzék vita tárgyát, én e szerint a régi római igazság szerint igyekszem élni a mindennapjaimat. Nem vagyunk egyformák, soha nem is leszünk. De pont ezért is olyan szép a világ. Abban viszont nagyon sokan egyetértenek, hogy a napelem telepítése egyértelműen egy olyan pozitív fejlesztés, aminek sokkal, de sokkal több előnye van, mint hátránya!

Napelemmel előállítani az áramot egyet jelent az alacsony fenntartási költségekkel, sőt, bizonyos esetekben a függetlenséggel! Ha valaki van olyan előrelátó, netán ügyes, hogy pont akkora rendszert telepíttet, ami fedezi az áramfelhasználási igényeit, akkor akár “le is szakadhat” az áramszolgáltatóról, persze átvitt értelemben. Magyarország olyan szempontból szerencsés, hogy nálunk működik a szaldó-rendszer, vagyis ha a hálózatra van kötve a napelem rendszered, és többet termelsz, mint amennyit fogyasztasz, akkor azt a későbbiekben lefogyaszthatod, és sokkal alacsonyabb lehet a villanyszámlád, vagy akár 0 forintos is lehet! Ennél jobb befektetési lehetőség nemigen van, ráadásul ha sikerül olyan vállalkozást találnod, akiknek a fő profilja a napelem telepítése, akkor fogtad csak meg igazán az Isten lábát. Nekem is egy zenével foglalkozó Facebook csoportban ajánlották, mikor szóba került egy belinkelt dal alatt, és hozzászóltam, hogy nagyon érdekel a téma.

A vállalat, akiket ajánlottak, hosszú évek óta ezzel foglalkozik, valamint a teljes körű tervezésen és kivitelezésen kívül felügyelettel és karbantartással is. Sőt! Ha őket keresed meg, akkor a kedvezményes, 0%-os MNB hitel elintézésében is segédkeznek, ami kifejezetten egy nagy pozitívum! Ezen kívül hasznos információkkal és tanácsokkal láthatnak el az engedélyekkel és ügyintézéssel kapcsolatban is, ha esetleg ebben akadna el valaki. Akár azt is mondhatjuk, hogy all inclusive náluk a napelem telepítése, mert az első telefonbeszélgetéstől az átadásig lehet rájuk számítani, és azon túl is.