Egyedi póló nyomtatás a zenekarok mentőöve

A kisebb, amatőr zenekarok számára a pólóárusítás, pólóval promózás olyan, mint a borravaló a vendéglátósoknak: egyszerűen nem lehet nélküle meglenni. A zenekaros pólóknak lassan már több, mint 50 éves hagyománya van, így érthető, hogy senki se szeretne kimaradni belőle. Aki kimarad, lemarad, szokták mondani. Akiknek kicsit már jobban megy a szekér, azoknál értelemszerű, hogy nagyobb büdzsé jut a pólózásra is, de akik kisebbek, kezdőbbek, azok csak kevesebbet tudnak készíttetni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az a kevés viszont kiváló minőségű legyen, hiszen aki kevéssel készül és még az is rossz, az eláshatja magát. A barátomék is ilyen gondokkal küszködtek a közeli múltig, de mind sok más akadály, az egyedi póló nyomtatás sem leküzdhetetlen ha kicsit odafigyel az ember.

Éppen nagy lázban égtek, hiszen bejutottak egy nagyobb nyári fesztiválra, még ha csak fél óra műsoridővel is, ám még így is több, mint a semmi. Viszont aki fesztiválon lép fel, az jobban teszi, ha merchet is visz magával, és ehhez szükséges az egyedi póló nyomtatás. Persze amíg valaki kicsiben űzi a dolgot, addig a kis példányszám is megteszi, nem kell szitát készíttetni meg hasonlók, az majd a következő nagy ugrás lesz. Ellenben azzal voltak nagy bajban, hogy hol is csináltassák meg, hogy meg is érje, és jó is legyen. A terv adott volt, egy grafikus ismerősük elkészítette nekik a komplett mintát, de olyan cég vagy vállalkozás nélkül, ahol az egyedi póló nyomtatás valóban megéri, nem volt egyszerű dolguk. Úgy gondoltam, ha mással nem, hát ennyivel megpróbálom támogatni őket, és nekiálltam nekik keresgélni.

Valójában nem kell egy filmekben látott FBI nyomozás-szerű valamire gondolni adatbázisfuttatással meg villogó monitorokkal, egyszerűen csak elkezdte nézelődni, hogy hol a legjobb az egyedi póló nyomtatás, ár-érték arányt nézve. Nem kellett nagyon megerőltetnem magam, hiszen kisvártatva bele is futottam egy pólónyomó oldalba, ahol nagyobb mennyiséget is elkészítenek kedvező áron, rövid határidővel, kiváló minőségben. Nyomban szemet szúrt, hogy már a weboldaluk is mennyire igényes és vidám, mennyire kreatív. A saját mintáik közül is van vagy több száz, és az, hogy emellett konzultációval is foglalkoznak az egyedi póló nyomtatás mellett, már csak a hab volt a tortán. Mondjuk konzultálni való nem sok volt, hiszen a minta készen állt, már csak le kellett őket gyártatni és kiszállíttatni. Szóval el is küldtem gyorsan a linket a bandafőnöknek, aki végtelenül hálás volt a segítségemért.

Mint utólag megtudtam, komoly sikert hozott a fellépés. Annak ellenére, hogy még nem egy ismert zenekar, nagyon sokan összegyűltek rájuk, és utána az összes pólójukat szétkapkodták. Amennyire én tudom, komoly esélyed volt rá, hogy a fesztivál területén sétálva az ő egyik újdonsült rajongójukba fuss. Szerencsére az egyedi póló nyomtatás maximálisan kifizetődött, ugyanis mindegyik elkészült időben, kiváló minőségben, és tudták s vinni magukkal. Őszintén remélem, hogy ezzel egy tartós kapcsolatot sikerült létrehoznom a pólónyomók és köztük, ugyanis amíg egy szinttel feljebb nem lépnek, addig valószínűleg tökéletesen meg fog nekik felelni ez is. Legközelebb majd még nagyobb készlettel készülnek, és ha marad, akkor legfeljebb rárendelnek.